Airbn-s lakások lakberendezése

2020.02.18

Soha nem volt még ekkora tarolás az airbn piacon! 

Soha nem volt még Budapest ennyire népszerű a külföldi túristák körében, mint az elmúlt 5 évben. Sőt! Nem csak a budapesti kiadó "minihotelek" iránt nőtt meg a kereslet, hanem számos nagyváros és kisebb vidéki települések is egyre fontosabb szerepet kapnak a turizmusnak ezen ágában.

Azt is gondolhatnánk, hogy már telített a piac, de még nem. Még nem késő belevágni. Vagy ha már fut ilyen lakásod, akkor célszerű azt szinten tartani, megújítani folyamatosan.

Miben különbözik egy rövid távon kiadott lakás lakberendezése egy átlagos lakberendezéstől? Nézzük sorban!

1. Ne a saját ízléseddel gondolkodj! Vannak kivételesen jó ízlésű házigazdák, de nem az a jellemző. Nem Te laksz itt! A vendég fejével kell gondolkodni, a vendég szemével kell nézni. Sokan nem csak ide utaznak, hanem mindenfelé a világban. Rengeteg szép lakást látnak, tudják mi a "szint". Neked hoznod kell ezt a szintet!

2. Legyél más! Hatalmas a kínálat és nem csak az ár alapján döntenek. A külföldieknek nem számít a pénz. Vagy legalábbis nem olyan filléreskedők. Tehát simán kifizetnek párezer forinttal többet egy szobáért, ha az valamiért kitűnik a tömegből, megfogja őket! 

3. Ismerd meg a célközönséged! Nem mindegy, hogy hány főre adsz ki lakást és melyik korosztálynak. Érdemes ezt minél szűkebben meghatározni, annál inkább rájuk tudjuk hangolni. Ez Neked is egyszerűbb, mert ugyanazok a típusú emberek jelenteznek majd, megtanulsz bánni velük és nekik tényleg ki tudod maxolni az igényeiket. Azért is jó, mert ők majd olyan típusú ismerőseiknek adják tovább a címedet, akik hozzájuk hasonlók.

Természetes, hogy más lesz a vonal, hogyha 6-8 fős egyetemistákat vársz a bulinegyedben, vagy nagypolgári lakást kínálsz középkorú párnak. 

4. Ne gagyi dolgokkal rendezzük be! Magyarországon még mindig szokás, hogy a lepukkant bútorokat toljuk bele a kiadó lakásba. Ezt hagyjuk meg az olcsó bérű, kültelki garzonosoknak. Neked igényesnek kell lenned. Akkor is, ha csak bulizós fiatalokat vársz és gyorsan amortizálódik a berendezés. Ők is klassz lakásokat keresik, és telik is rá nekik Ha sajnálod a szép bútort, vagy ne őket célozd, vagy emelj árat, amivel majd pótlod a sérülteket. 

5. Ne spórolj a minőségi bútorokon! Főleg az ágyon és azokon a dolgokon, amikre értékelést kaphatsz. Neked a legfontosabb: minél több fizetett éjszaka legyen és minél jobb visszacsatolások! Tehát minden forinttal, amit ebbe feccelsz, tulajdonképpen marketingezed a lakásod. Ez a pénz, amit a jó ágyra szánsz sokszorosan tér majd vissza hozzád! A túristák a város miatt jönnek ide, egész nap sétálnak, estére elfáradnak. Kényelemre és nyugira vágynak utána, tadd meg nekik!

6. Frissíts! Egyszer pöpecre megcsináltad, oké. De néha azért újíts fel ezt-azt! Egy új tapéta, falszín, ágytakaró, díszpárna, pár növény, kép, kiegészítő csodákra képes! Sőt, megfigyeltem, hogy az is számít, hogy milyen évszak van. Használj ennek megfelelő színeket. Most tavasz jön, üde, élénkebb tónusokat válassz! A trendek olyan gyorsan változnak, hogy csak na. Lehet, hogy 3 éve még menő volt valami, de ma már lecsengett. Neked azt kell sugallni, hogy naprakész vagy! Készíts új fotókat és máris kattognak a foglalások!

7. Ne legyen unalmas! Sokan biztosra akarnak menni és nem mernek a színekkel bánni, semleges bútorokat választanak. Bátrabban! Legalább néhány merészebb dolgot vigyünk be. Ha nem is a dománins darabokat, de dobjuk fel a lakást pár vagányabb darabbal!

Ha nincs ötleted, vagy időd, vagy elég kreativitásod, esetleg szeretnél egy gyors költségbecslést, hogy x összegből mit lehet kihozni, hívj! 

Egy tanácsadás keretében is már hatalmas lendületet vehet a dolog, vagy akár segíthetek a tervezésben, vagy a teljes kivitelezésben is. 

Ide kapcsolódó szolgáltatásaim:


Lakberendezési tanácsadás

Instant csomag

Kulcsrakész csomag

Ne feledd, az idő és a pénz és a lakásod Neked dolgozik! 

Neked a lakberendezés a fő marketinged!

Nézd meg a csomagajánlataimat, illetve szívesen adok ingyenes árajánlatot.