Apartman, szálláshely fejlesztés

" Jó bornak nem kell cégér"

Így tartja a mondjás és ez megállja a helyét a turizmus vonalán is. Egy jó szálláshelyet szívesen ajánlanak tovább, nem kell állandóan hirdetni, szinte magától feltöltődik a foglalási naptár hónapokra előre. 

Napjainkban hatalmas népszerűségnek örvend a vidéki vendéglátás. Gomba módra szaporodnak az apartmanok, kisebb-nagyobb vendégházak. Az igény is megnőtt rá, emberek ezrei keresnek naponta ideális szállást pár napos kikapcsolódásokhoz.  

Ha Önnek vár már kiadó háza, de nem úgy "pörög", ahogy kellene, vagy még csak a gondolattal játszik, hogy milyen jó is lenne egy ilyen, akkor tervezzünk együtt! 

Jelenleg 3 működő vendégház van,  illetve egy airbnsb-s lakás, amit terveztem, 80-90 % -os kihasználtsággal. dolgozom az ötödiken is. Az 5 közül egy az enyém, tehát abszolút rálátok a piaci helyzetre, saját bőröm tapasztalom a nehézségeket és a sikereket is. 

Referenciák 

Romantic Rose Wievhouse - Zebegény

Mesebeli szálláshely, " A kétszemélyes szálloda" páratlan panorámával. 

Teltházas, minden évszakban csodaszép. Nyitás: 2020. nyara

Kategória: ****

www.romanticrose.hu


Lankás Vendégház - Hollókő

Hollókő Magyarország egyetlen faluja, mely az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Egy csodaszép hely, ahová minden magyarnak életében legalább egyszer érdemes ellátogatni. Itt választottam et az autentikus kis házikót, melyet népi elemekkel, letisztult stílusban rendeztem be. Kényelmes, igényes textilekkel és minden konyhai kellékkel felszerelt. 

Nyitás: 2022. május

Kategória: *** - prémium

www.lankasvendeghaz.hu


Tiétek a HÁz - Mogyoród

Prémium kategóriás vendégház sok-sok extrával. Alexa rendszere, automatizmusok, igényes textilek, felszerelések jellemzik. A megnyitás pillanatától érkeznek vendégek.  6 főre felkészített. 

Nyitás - 2023. július

Kategória: *** -  prémium 

www.tietekahaz.hu


Pannonus Apartman - Budapest XIII.

Friss és üde! Emelt kategóriás besorolást kapott ez a a Vígszínház közelében található Airbnb kiadásra felkészített lakás. Egy szobás, tiptop garzon.

Kategória: *** - prémium

Nyitás: 2023. december


Szakmai hátterem röviden:

 • 2013 óta dolgozom lakberendezőként Budapesten. 
 • 10 év alatt számos esettel találkoztam, pontosan tudom, hogy melyik célközönség mire "harap".
 • Ugyanezek a személyek fognak vidéken is szállást keresni, ismerem az igényeiket.
 • 2019. telén kértek fel először egy vendégház megtervezésére. Ennek akkora sikere lett, hogy azóta teltházzal működik, hónapokra előre nincs szabad időpont. Erről meggyőződhet Ön is a ház honlapján: www.romanticrose.hu - **** - os minősítést kapott, prémium kategória
 • Évek óta figyelem a turisztikai vonalat is, tájékozódom, naprakészek az információim. 
 • Tudom, hogy a legjobb marketing eszköz egy ingatlannál a szuper fotó, aminek az alapja az igényes lakberendezés, hangulatos enteriőr. Nem csak a berendezési tárgyak fontosak, hanem a harmónia kialkítása a környezettel, a táj a telek adottságaival és a vendégek igényeivel. 
 • 2022. tavaszán nyitottam meg saját vendégházam kapuját, a világörökség egyik mesebeli falujában: www.lankasvendeghaz.hu/galeria  *** - os minősítést kapott, emelt színtű kategória. Hiteles vagyok, hiszen 1,5 év leforgása alatt pontosan láttam, hogy mit kell tenni, milyen problémák adódnak nem csak a lakberendezés, hanem az üzemeltetés terén is. 
 • 2023. tavasz-nyár Mogyoródon zajlott, hogy elkészüljön a www.tietekahaz.hu Projekt. Rengeteg munkával, átgondolással, magas színvonalon várja vendégeit. 
 • 2023. december  - Budapest, XIII. kerület - Pannonius Apartman (bookingon megtalálható)
 • 2023. Folyamatban van egy 10 fős vendégház kialakítása, részletek és honlap januárra várható. 

Miben tudok segíteni?

2022. májusa óta üzemeltetem saját vendégházamat illetve egy 61 lakásos hotel átminősítésében is részt vettem, valamint a fentiek szerint másoknak is segítettem már.  Így pontosan ismerem az előírásokat, követelményeket, buktatókat, feladatokat. Mivel ezek már működnek a piacon, így személyes tapasztalatom van ennek mikéntjéről. Őszinte leszek. Elmondom a problémákat is, mert lesznek azok is. De az első, amit szem előtt kell tartani, hogy MEGÉRI! Ezen túlmenően marketing-és üzemeltetési tanácsot is tudok adni. 

Ha már van vendégháza, csak szeretné felfrissíteni, megújítani:

 • Az első lépés a személyes találkozás a helyszínen, ahol részletesen tudunk beszélni a célokról, időbeni és anyagi keretekről, várható munkálatokról, megtérülési lehetőségekről. 
 • Igény szerint gazdálkodunk a meglévő dolgokból, vagy akár egy teljesen új arculatot megálmodunk. 
 • Tanácsot és javaslatokat tudok adni, hogy tehetnénk vonzóbbá, hogy még több kiadott éjszaka lehessen. 
 • Igény szerint végzek piackutatást és összehasonlító elemzést is.
 • Részletesen átnézzük a Magyar Turisztikai Ügynökség minősítési pontjait, ezek alapján állunk neki a tervezésnek, ha még nem történt meg a minősítés, vagy kategóriát szeretne lépni. Ha még nincs vendégháza, de szeretné, hogy legyen: 

 • Személyes helyszíni felmérés 
 • Piackutatás  - A piackutatáshoz tudok támpontokat nyújtani. A tanácsadás során szóban beszélünk róla, de ez a kutató munka akkora feladat, hogy vagy Önre bízom, vagy külön árajánlatot adok rá a helyszínen. Általában ez hetekig tart, egy komoly táblázatba vezetem az összehasonlítást és ennek alapján kalkuláljuk ki az árakat. Clközönség, konkurencia felmérése, elemzése. 
 • A Magyar Turisztikai Ügynökség minősítési pontjait részletesen átnézzük, ezek alapján állunk neki a tervezésnek. 
 • Profi képek készítése - igényes, szép fotókkal hirdetjük meg a szálláshelyet. 
 • Marketing - Kitérünk a lehetséges hirdetési felületekre, marketingre.
 • Üzemeltetés - A vendégház üzemeltetésével járó feladatokat is felvázolom, segítek ebben is. 


Az első konzultáció egy hosszú folyamat, mert rengeteg pontot érint. Érdemes részt venni mindenkinek, aki érintett a jövőben az apartman működésében. Fél-vagy akár egy napos is lehetséges. 

A legrövidebb opció: 3,5 - 4 óra.  Ára: 60.000 Ft

Minden további megkezdett félóra 6.000 Ft. 

Kiszállási díj megbeszélés szerint. Bárhová elmegyek, akár egész napos tanácsadásra is. Egy ilyen nap is akkora "löketet" fog adni, hogy utána szárnyalni fog a dolog. 

Hihetlen, milyen sok mindent át tudunk beszélni egy ilyen találkozás alkalmával. Kitisztulnak a gondolatok, vagy épp annyi inspiráció lesz, hogy nem győzünk majd szelektálni :). El tudja dönteni, hogy a későbbiekben milyen feladatokba vonna be szívesen, mennyire vegyek részt a folyamatban. Amennyiben úgy dönt, hogy szeretne együtt dolgozni, akkor egy -tól - ig árajánlatot adok a további együttműködésre vonatkozóan.


Szálláshely / Apartman Mentorálás

Mivel személyes tapasztalatom van és napi szinten foglalkozom a saját vendégházammal is, pontosan tudom, hogy mennyi teendő merül fel. Akár adminisztráció területén, akár a szállás karbanatartása, üzemeltetése kapcsán. 

Fontos a hirdetés, a képek, a szövegezés, de mindenek előtt a piackutatás, bevételek, kiadások elemzése, konkurenciával való összehasonlítás. a piacra való pozícionálás. 

Ha ebben elakadt, vagy tanácsot szeretne, vagy fokozni a kiadottságot, keressen meg bizalommal. Jelenleg a sajátom mellett egy további vendégház üzemeltetésében is részt veszek és 2023. augusztusában nyílik a következő, melynek jelenleg is folynak a munkálatai. Frissek a piaci ismereteim. 

Vállalom a szálláshely beállítását különféle felületeken (booking.com, szallas.hu,javaslatokat tudok tenni saját honlap fejlesztésére is). Tanácsadással kezdünk, a további együttműködésre árajánlatot adok. 

Kapcsolatfevétel / Árajánlat kérés