Home Staging - Ingatlan felkészítés

Home Staging/Ingatlan felkészítés

Mi is az a Home Staging? Szó szerinti jelentésben otthon felkészítés, magyarul inkább úgy mondhatnánk, hogy az ingatlan szalonképessé tétele, vagy felturbózása eladás előtt! Hívhatnánk akár befektetési tanácsadásnak is, mert ez leginkább a piacról és pénzről szól és nem a személyességről.

A Home Stagingnek két pólusa van: a VEVŐ LELKE  és az ELADÓ PÉNZTÁRCÁJA! 

Ezt a kettőt hangolom össze. Mivel általában az eladók kérik, és nem a vevők, ezért a pénztárca kap hangsúlyosabb szerepet, a vevői igényeket szem előtt tartva. 

Tőlunk nyugatra enélkül már elképzelhetetlen a lakások értékesítése. Magyarországon is egyre népszerűbb, bizonyítható, hogy azok a lakások tarolnak a piacon, amiket ezzel a módszerrel hirdetnek. 

A Home Staging lényege, hogy a lakás előnyeire tereli a figyelmet, objektív képet ad, hangulatos teret varázsol, hogy az érdeklődő már a képek alapján beleszeressen a lakásba, az első személyes benyomás alkalmával pedig azt érezze, hogy "na ez kell nekem". Akkora a verseny az ingatlanpiacon, hogyha az első benyomás nem jól sikerül, akkor máris vesztettünk. 

Miért jó ez a vevőnek? A legtöbb ember olyan otthonra vágyik, ahová csak be kell költözni! Nem kell gondolkodnia, agyalnia, készen kapja és ezért hajlandó többet fizetni, mert megspórolja a stresszt és a felújítással járó vesződségeket. Fontos, hogy nem elrejtjük a hibákat, hanem helyrehozzuk, ízléssé varázsoljuk az ingatlant. 

Miért jó az eladónak? Tulajdonképpen a lakás saját magát adja el, nem kell hónapokig árulni és többszázezres jutalékot spórolunk. Ha közvetítő nélkül adnánk el, még több időt veszítünk és akkor is elég borsos ára van a hirdetéseknek. Ha  befeketető adja-veszi a lakásokat, akkor még inkább felerősödik az IDŐ faktor, és még több PÉNZT szeretne kihozni belőle. Értékbecslési ismeretekkel is rendelkezem, tehát egész pontosan meg tudom mondani, hogy mennyit ér az ingatan előtte és miután elvégeztük a szükséges munkálatokat. Gyorsan tervezünk és gyorsan megvalósítjuk. Aztán már nézheti is ki a következő befektetést. Gyakran kérnek abban is tanácsot a befektetők, hogy egyáltalán megvegyenek-e valamit. Mit lehet belőle kihozni, az milyen költséggel járna és megéri-e.  Ennek mélységére, anyagi keretére akár több opciót is felvázolok. Egy konzultáció milliókat takaríthat meg Önnek és még több milliót hozhat, amit aztán újra megforgathat. A piackutatás és a célközönség ismerete a kisujjamban van, az is nagy dolog, ha valamire inkább nemet mondunk, majd jön jobb!

A Home Staging esetében lakberendezés nem a Megrendelő ízlése szerint alakul, hanem a célközönség igényeire szabjuk. Rutinom van eladó, kiadó, illetve airbn-n meghirdetett lakások felkészítésében is. 

Az adott helyszínen a találkozásunk alkalmával 

  • felmérem a helyet, 
  • meghatározzuk a célközönséget, 
  • megnézem, hogy mennyi az ingatlan reaális ára, 
  • milyen anyagi ráfordítás szükséges és 
  • hogyan fog megtérülni, 
  • mennyi idő ennek a kivitelezése
  • mennyivel hamarabb tud elkelni a lakás
  • megnézzük mit tudunk hasznosítani, 
  • mitől szabaduljunk meg, 


Ez 2 -3 órát vesz igénybe, díja bruttó 30.000 Ft 

A találkozást követően összefoglaló e-mailt írok a megbeszéltekről, Ha ígérek képet, boltot, ezeket is elküldöm. 

Ha szeretne komplett tervezést - látványterv, konkrét bútorok, konszignációval, komplett bevásárló listával, akkor erre a helyszínen egyedi árajánlatot adok. A beszerzést és átrendezést is tudom vállalni, ha kérik, mely szintén megállapodás kérdése. 

A referencia képek zöme Home Staging munkáimat mutatja be, melyek ezen a linken érhetők el: REFERENCIÁK

Ingatlan eladással, kiadással kapcsolatos további szolgáltatások 

Hívjon időpontért, vagy kereshet e-mailben: 06 70 612 1074 kolibrilakberendezes@gmail.com

Blogbejegyzések a témához:

Home Staging - Előszoba