Home Staging - előszoba

2020.01.06

A Home Staging, vagyis az ingatlan felkészítése az első benyomásokat célozza. Az a lényeg, hogy az érdeklődőt minél hamarabb levegyünk a lábáról!

Tehát mi lehetne fontosabb az előszobánál??? Mondjuk a lépcsőház, erről majd írok, de erre kevésbé van ráhatásunk!

Az előszoba többnyire kicsi és szűk. Nem olyan, mint az amerikai filmekben, hogy belépünk és egy gyönyörű lépcső, előtér és friss virág fogad minket. Olyan példákat hoztam ezért, amik nálunk, Budapesten, a minimálisra szabott előszobákban is megvalósíthatók.

(képek forrása: Pinterest.com

A legfontosabb dolgok, amiket mindenképp tegyünk rendbe:

  • Friss levegő - szellőztessünk mielőtt megérkezik az érdeklődő.
  • Egy kis légrissítés illőolajjal, teamécsessel, illatos gyertyával is megspékelhetünk.
  • Amit tudunk rejtsünk el - szekrénybe, cipős szekrénybe, minimális dolgok legyenek elől. 
  • Segítséget adhatnak az egységes színű dobozok, amikbe a sapkák, sálak könnyen bedobálhatók.
  • Söpörjünk fel, és ha van időnk, akkor egy gyors felmosást is megejthetünk. Az érdeklődő le fogja vetni a cipőjét, így célszerű őt tiszta padlóval várni. Ha azt mondjuk, hogy "jajj, ne tessék levenni, úgyis már kosz van", akkor ott agyonütöttük az egész dolgot. De ha azt mondjuk, hogy "igen, tessék levenni, mert most mostam fel", akkor azért plusz pont jár :).
  • Nagyon klassz, ha az előszoba stílusa harmóniában van a lakás többi részével. Ezt főleg airbnb-s lakásoknál hangsúlyozom, egy eladónál már nem biztos, hogy megéri ezzel foglalkozni, ha egyébként sincs egy stílusa a lakásnak.
  • Ha van otthon kisálatunk, kutyus, vagy cica, ne sértődjünk meg, ha az érdeklődő erre nem kíváncsi. Sőt, valakit ez különösen zavar. Ezt ne vegyük magunkra, de tartsuk tiszteletben. Ha "ugrálósabbak", ugatnak, kérjünk meg valakit, hogy arra az időre vigyázzon rá, vagy vigye le sétálni. Ha ez nem megoldható, vegyük inkább ölbe, hogy ne zavarja a kommunikációt az, hogy folyamatosan az állatkával kell foglalkozni. 

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!