Új lakás berendezése - Árajánlat

2019.07.16

A minap egy most épülő 1+2 félszobás ingatlan berendezésére kértek árajánlatot. Olyan klasszul sikerült összeszednem a gondolataimat, hogy közzé is teszem, hátha ez valakinek segítség lehet a lépések meghatározásában. Szerepel benne a munkamódszerem és tervezés menete és díjai is. 

---

Az együttműködést mindig egy személyes tanácsadással kezdjük, mely általában 1,5-2 órát vesz igénybe. Új lakás esetén ez történhet a mostani otthonban vagy akár egy kávézóban is. 

Itt ezeket vesszük sorra:

- hányan laknak majd itt

 - milyen korosztály 

- melyik szoba kié lesz

- szobák funkciói 

- az elrendezés így jó-e vagy kell-e módosítani

- van-e olyan stílus, színvilág, ami tetszik - ha van, szívesen nézek róla képet

- ha nincs, tudok több opciót ajánlani és választani, vagy csipegetni ebből is, abból is

- van-e olyan bútor, dekoráció, szőnyeg...bármi, amit felhasználhatunk

- munkafázisok ütemezése - villanyozás, burkolat, beltéri ajtók választása

- költségkeret meghatározása, miből gazdálkodhatunk


Szóban is nagyon sok mindent már meg tudunk beszélni és ennek függvényében alakul a többi tervezés. Ennek díja 20.000 Ft/alkalom, ami kb 1,5-2 óra.


---


Az új lakások berendezése elsőre távolinak tűnhet, de ahhoz, hogy már most ki tudjuk alakítani a műszaki dolgokat, ismernünk kell legalább hozzávetőlegesen a bútorok helyét, méretét, illetv eakár több opciót is felvázolhatunk. Sőt, a színvilág eldöntése a burkolatok kiválasztása miatt fontos.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy én nem készítek látványterveket. Feleslegesnek tartom, mert nagyon sok munka, nagyon sok pénz és tulajdonképpen ezzel senki sincs előbbre. Kollázsokon, példákon mutatom be, hogy milyen összhatás várható. Tervezésem során elsőorban a megrendelő személyiségét veszem figyelembe, a praktikusságot, az életszerűséget és nem vagyok híve a felesleges költekezésnek. 

Ezt eléggé részletesen leírtam a bemutatkozó oldalamon, nem ismételném: https://www.gyorslakberendezes.hu/


Híve vagyok a készen kapható termékeknek, mert nem kell asztalosra várni, látjuk, hogy milyen lesz és tudjukna pontos árnyalatot és az árát is. A függönyözés olyan, amit esetleg érdemes szalonra bízni (erre is van partneremitt a kerületben), mert nagyon sokat számít, öltöztet, meghatározza a hangulatot és sokáig ezt nézik majd :).


1. Elsőre készítek 1-2 alaprajzi tervet a berendezési lehetőségekről - 10000 ft/helység - nappali + 2 háló

2. Amelyik tetszik, abból készítek hangulati tervet, akár több stílusban is. Ezen már konkrét bútorok szerepelnek. - 3000 Ft/helység

3. A nappali berendezése is ebbe az árkategóriába tartozik, csak mivel nyitott a konyhával, így azt egy kicsit másképp kell kezelni. 

4. Ha megvan a berendezés, készítek róla egy listát, mit honnan lehet beszerezni, név, cikkszám, ár - 5000 Ft/helység

5. A berendezéstől függően megnézzük a világítási lehetőségeket, hogy a műszaki rajzhoz képest kell-e változtatni. Általában az 80%-ban jó szokott lenni, a konyha és étkező részt vizsgáljuk jobban, illetve ha valahová szeretnénk valami pluszt. - ez majd adja magát!

6. Érdemes a konyhával és fürdővel kezdeni, mert a burkolatválasztás miatt jobb, ha ezen túl vagyunk. Ha ennek a stílusát, elrendezését kitaláltuk, szívesen elmegyek a beruházó által kijelölt helyre, ahol megnézhetjük a javasolt burkolatokat. Ha nincs ilyen, mert szabad kezet ad, és azt mondja, hogy bárhonnan hozható és majd elszámolják, akkor tudok jó helyeket javasolni és oda is kinézhetünk együtt - ennek díja 5000 Ft/óra 

7. Megbeszéljük a konyha tervezést. Itt tisztázzuk, hogy készen kaphatót szeretne-e (IKEA, KIKA), vagy asztalossal készíttetni Ha van szakember, ő csinálja-e a tervet, vagy én. Vagy csak meghatározzuk az irányt, az elemkiosztást, vagy hogyan legyen. A tanácsadáson beszélünk erről.

8. Ha bármi változás van: valamit nem kell tervezni, vagy valamit pluszban kell, akkor ennek a díját együtt megbeszéljük előre!

Nyitott vagyok az e-mailes kommunikációra, de ha ilyen közel vagyunk egymáshoz, sokszor egyszerűbb inkább fél órára összefutni, és több dolgot átbeszélni.
Remélem szimpatikusak a leírtak, nem szeretek ködösíteni. Örömmel vállalnám a feladatot, várom a visszajelzést.


Ha kíváncsi vagy, hogy a Te lakásod megtervezése mennyibe kerülne, és ettől eltérő igényeid vannak, keress meg bátran és küldök árajánlatot szívesen. Képeket, alaprajzot is mellékelhetsz. Ide várom: donkanelukacsagnes@gmail.com