Üdvözlünk 2020! - - -Lakberendezési évnyitó cikk 10 pontban

2020.01.01

Gondoltam én is előrukkolok egy kis év elejei előzetessel. Néhány fontos téma van, amire odafigyelhetünk egész évben, fokozatatosan beépíthetjük a napjainkba, otthonunkba.

1. Meggyőződésem, hogy a boldog új év számunkra nem csak január 1-jével kezdődik, hanem amikor mi úgy döntünk, hogy lezárunk egy kevésbé boldog időszakot és lépéseket teszünk egy új felé. 

2. Szinte egész évre feladatként tűzhetjük ki a szelektálást! Minél idősebbek vagyunk, annál több emlékhez, tárgyhoz kötődünk. Értem, megértem, nekem is vannak ilyenek. De időnként tényleg szelektáljunk. Ami nagyon gáz, azt dobjuk ki, ami hasznavehető adjuk el, vagy ajándékozzuk oda másnak, esetleg alakítsuk át, fessünk, barkácsoljunk. 

  • - Ruhákat, ronda ágyneműket, elcsúnyult törölközőt ne tartogassunk. Pár évente nem árt a frissítés. Néhány új darabtól a kedvünk is jobb lesz. 
  • - Cseréljük le a képeket a falon. Ki mondta, hogy évekig kell ugyanazt bámulni? A fotókat frissítsük fel, hívjunk elő újabbakat. Ha régi, pl esküvői képünk van kint, tegyük új keretbe, ami trendibb. Esetleg tegyük máshová, ne az eddigi helyre.
  • - Nézzük át az iratainkat, garancialeveleket, félrerakott doksikat. Ami már nem kell, dobjuk ki, tépjük szét, égessük el, ne tároljuk. 
  • - Minél több szellős felület legyen otthon, hagyjunk helyet az újnak. 


3. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, haladjunk fokozatosan, ami nem megerőltető. 

4. Készítsünk egy költségvetést, hogy nagyjából milyen bevételre, kiadásra lehet az évben számítani és kb. milyen szakaszokban. Különösen fontos ez, ha felújítást, költözést tervezünk. 

5. Felújítás, építkezés esetén minél hamarabb keressünk szakembereket, kivitelezőket. Készítsünk ütemtervet, kérjünk be több árajánlatot. Gyűjthetünk inspirációkat a neten, kérhetünk véleményeket, ajánlásokat. Ezeket ne kapkodva csináljuk, legyen időnk átgondolni, átszámolni és mindig legyen egy B terv!

6. Ha valami tetszik, bútor, burkolat, szín, dekoráció, mentsük le a képeket egy mappába, vagy vágjuk ki újságból. Jól fog jönni egyszer. 

7. Minden témában legyen legalább egy jó ismerős, akit bármikor hívhatunk. Pl egy jó lakberendező  - 06706121074  - vagy asztalos, burkoló, fuvaros, festő. Ezeket írjuk fel egy füzetbe, ami mindig kéznél van. Én naplóba vagy a naptár hátuljára szoktam, hogy ne vesszenek el. 

8. Az év színe: Classic Blue - azaz a kobalt kék. 

"A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk" - mondja Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója.

Ezt a színt egyébként is szeretem, főleg ruhákban, kiegészítőkben, de otthonunkban is jól mutat. Akár kisebb darabokban van jelen, akár domináns színként, mindenképp barátkozhatunk vele és becsempészhetjük a lakásunkba - vagy épp becsempézhetjük :)

Jól kombinálható a fehérrel, illetve a fa és natúr árnyalatokkal, modern és klasszikus stílusban is nagy kedvencem. Minden helységre mutatok 1-2 példát, hátha kedvet kapsz hozzá!

9. Legyél környezettudatosabb. Sokan elkezdték már a műanyag felhasználást minimálisra csökkenteni, a hulladékot szelektíven kezelni, komposztálni, újrahasznosítani. Mindegy, mennyire kis lépést teszel meg, a semmitől az is több! Bármi, egy darab papír, egy flakon, egy kis víz spórolás is csodákra képes. Ha mindannyian csak a magunk részét megtesszük, még sokáig megóvhatjuk a bolygót a gyermekeinknek, unokáinknak. 

10. Mit ígérek én Nektek?

- Elérhetőbb leszek. Visszatérek a gyesről és többet fogok dolgozni.

- Rendszeresebben jelentkezem cikkekkel, beszámolókkal.

- Naprakész vagyok már most is, gyorsan hozom a megoldásokat Neked.

- Nem titok: szeretnék új referenciákat. A régiek már nem tükrözik a személyiségemet, már más stílusban is szeretnék tervezni, alkotni. Aki vállalja, hogy előtte-utána képekkel lenne a referenciám, annak 20% kedvezményt adok a szolgáltatásaim árából. 

- Új szolgáltatásaim is vannak folyamatban, hamarosan publikálom őket!


Legyen valóban boldog új éved, leld örömöd az apróbb dolgokban, ne csak a nagyokra várj! Járd a természetet és vigyázz rá, élj szép környezetben, hogy jó legyen hazamenni. Örülj a családodnak, a barátaidnak, de ha egyedül vagy, azt is fogd fel pozitívan.

A legjobbakat kívánom:

Ági


Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

A céges blogunk legfrissebb bejegyzései

Olvasd el a heti újdonságokat

Egy otthon felújításának számos fázisa van. Hétről hétre változnak a dolgok, elképzelések, lehetőségek, számolnunk kell az ütemezés csúszásával, árak változásával, tervek és koncepciók módosításával. Aki már építkezett valaha, vagy nagyobb volumenű felújítást végzett, az pontosan tudja, miről beszélek. Aki még előtte van, annak pedig szeretettel...

2019-ben, egy esős őszi napon találkoztam egy fiatal, álmokkal teli, csodálatos szerelmespárral. Még egy alaprajz sem volt a kezükben, csak remény a szivükben, egy terv, amire mindent feltettek. Kockáztattak, feladtak, építettek, küzdöttek...

Mindig is azon a véleményen voltam, hogy amit lehet, azt hasznosítsunk újra. Lehet, hogy ez azért van, mert vidéki lányként nevelkedtem és nálunk nem volt divat a pazarlás, de azt gondolom, hogy kár kidobni olyan dolgokat, amik némi energiával szebbé tehetők.